• cassilas_phone.png Non stop hotline:

 • +36 70 633 2270

 • +36 96 515 105

  • Magyar
  • English
  • Françias
 • PWMS.png

  Precise workflow management system

FAQ

 • What if the goods do not arrive in time?

  +

  A fuvar megrendelésekor kötbért köthet ki a késésre. Ha a késedelmes szállítás a fuvarozó hibájából történik, legfeljebb a fuvardíj erejéig felelhet érte. A fuvardíj feletti összeget csak akkor kaphat, ha a megbízás alkalmával előre közölte és kikötötte, hogy az áru beérkezéséhez különös érdeke fűződik. Ebben az esetben pontosan körül kell írnia, milyen kára származik a késedelmes szállításból, amit összegszerűen is nevesítenie kell. Amennyiben ezt a tényt előre közli a fuvarozóval, annak lehetősége van arra, hogy megtegye a kockázatnak megfelelő intézkedéseket. Amennyiben a fuvarozó vis maiorra, azaz egy rajta kívül álló körülményre hivatkozik a késedelmes szállítmányozás okaként, és ez igazolást is nyer, anyagilag sem tehető felelőssé a kárért.

   

  További kérdése van? Megválaszoljuk! »

 • What should i do, if my goods get damaged?

  +

  A megbízónak és a fuvarozónak is mindent meg kell tennie azért, hogy a szállítmány sérülésének esélye a lehető legkisebb legyen. Ennek alapja többek közt a megfelelő csomagolás: ezen nem szabad spórolnia. Amennyiben az áru a fuvarozó hibájából, például fel-lerakodás vagy szállítás közben sérül meg, a vállalkozó felelősségbiztosítása terhére térítheti meg a megbízó kárát. Ezért megbízóként érdemes a megrendelés előtt meggyőződnie arról, hogy a fuvarozó megfelelő mértékű felelősségbiztosítással rendelkezik. Különösen értékes áru esetén érdemes biztosítani a szállítmányt: közölje a fuvarozóval a szállítmány értékét, hogy az eldönthesse, hogy ilyen feltételek esetén is vállalja-e a szállítmányozást, illetve, ha igen, megfelelő biztosítást köthessen a rakományra. Ha a szállítmány sérülésének oka vis maior, a fuvarozó nem tehető felelőssé a megbízó káráért.

   

  További kérdése van? Megválaszoljuk! »

 • What should i do, if my goods get lost?

  +

  Ebben az esetben is a megelőzés a legfontosabb: előre közölje a fuvarozóval, ha az áru különösen értékes, vagy ha annak beérkezéséhez különös érdeke fűződik. Ekkor a fuvarozó eldöntheti, hogy így vállalja-e a fuvart, illetve megkötheti a megfelelő biztosítást a szállítmányra. Ha a szállítmány elvész, meg kell találni a felelőst. Ha az áru a fel-lerakodás vagy szállítás közben veszett el, a fuvarozó felelősségbiztosítása terhére téríti meg az ügyfél kárt. Ha azonban a szállítmány eltűnése vis maior miatt következik be, a fuvarozó nem okolható érte, így anyagi felelősséggel sem rendelkezik.

   

  További kérdése van? Megválaszoljuk! »

 • Do you have solutions for special needs such as oversize loads?

  +

  A célunk az, hogy az egyedi igényeket is kielégítsük. Számtalan fuvarozó céggel állunk kapcsolatban, így szinte biztos, hogy találunk megoldást a problémájára. Ebben az esetben kérjen ingyenes, egyedi árajánlatot a fuvarra: írjon nekünk egy üzenetet, amelyre 1 órán belül válaszolunk.

   

  További kérdése van? Megválaszoljuk! »

 • Shipments within the EU?

  +

  Természetesen; sőt, ez a specialitásunk: fuvarjaink 99 százaléka az szállítanakunió valamelyik országába megy. Ezen belül is főként a francia és a spanyol úti célok terén vagyunk profik: fennállásunk során már több mint 2500 fuvart bonyolítottunk le ebbe a két országba, problémák nélkül. Számtalan céggel állunk kapcsolatban, így bármely uniós országba szeretne szállíttatni, megtaláljuk önnek a legmegfelelőbb fuvarozót.

   

  További kérdése van? Megválaszoljuk! »

 • Shipments outside the EU?

  +

  Elsősorban az Európai Unión belül szállítunk, azonban ez nem jelenti azt, hogy egyéb úti cél esetén ne lennénk a segítségére. Szállítottunk már többek közt Svájcba, Norvégiába és Szerbiába, valamint egyéb országokba is. Mivel országonként más-más feltételei vannak a fuvarozásnak, kérjen egyedi árajánlatot: írja le, hogy pontosan mire van szüksége. Mi 1 órán belül válaszolunk, és igyekszünk megoldást találni a problémájára.

   

  További kérdése van? Megválaszoljuk! »

 • Can you help with customs and other paperwork?

  +

  Az Európai Uniós belüli szállítás előnye, hogy mivel nincs vám, vámügyintézésre sincs szükség, így a fuvarozás gyorsabb és gördülékenyebb. A jövedéki termékek (például az alkohol vagy a cigaretta) szállításához viszont külön engedéllyel vagy kísérőokmánnyal kell rendelkeznie. Az unión kívül a vámügyintézés szabályai minden országban, illetve különböző típusú áru esetén mások és mások, így bizonyos esetekben meg tudjuk oldani az ügyintézést ön helyett, máskor viszont nem. De ez utóbbi esetben is szívesen segítjük önt tanácsokkal, hogy minél gördülékenyebb lehessen a szállítás.

   

  További kérdése van? Megválaszoljuk! »

 • Can you guarantee that my goods will reach it’s destination safely?

  +

  Amit garantálhatunk önnek, az az, hogy mi mindent meg fogunk tenni ennek érdekében. Mivel számtalan megrendelőnk egy korábbi elégedett ügyfelünkön keresztül jut el hozzánk, mindig arra törekszünk, hogy tökéletes szolgáltatást nyújtsunk, hogy ők is továbbajánljanak, hiszen ellenkező esetben az elégedetlenség miatt előbb-utóbb bezárhatnánk a boltot. Azonban rengeteg olyan esetleges körülmény van, amely miatt a szállítmány késhet, megsérülhet vagy elveszhet. Ezek egy része rajtunk kívül áll (például: időjárási vagy útviszonyok, baleset, pontatlan cím), de ezen esetekben is igyekszünk csökkenteni a szállítmánnyal kapcsolatos problémák előfordulásának kockázatát. Illetve önt is arra biztatjuk, tegyen meg mindent a sikeres szállítás érdekében: figyeljen a pontos címzésre és árumegnevezésre; közölje a fuvarozóval, ha az áru különösen nagy értéket képvisel, vagy különös érdeke fűződik ahhoz, hogy időben célba érjen; valamint győződjön meg arról, hogy a fuvatozónak van felelősségbiztosítása, amelynek terhére kárpótolni tudja önt, ha probléma adódna a szállítmánnyal.

   

  További kérdése van? Megválaszoljuk! »

 • Ismerje meg a 10
  legfontosabb dolgot, amire figyelnie kell, hogy az Ön szállítmánya pontosan célba érjen!

  Letöltöm a csekklistát!

 • Our customers said

  100% professional, very good contact.

  Wayne Smith